Business Hi-Tech

O companie IT norvegiană vrea să atace din România piaţa europeană

O companie IT norvegiană vrea să atace din România...

Autor: Adrian Seceleanu

03.02.2013, 08:02 1346

Compania norvegiană de consultanţă şi servicii IT Computas a achiziţionat în luna decembrie Ascenta IT Services de la Florin şi Măriuca Talpeş într-o mutare strategică prin care norvegienii vor să atace din România piaţa europeană.

"Achiziţia Ascenta este strategic importantă pentru Computas, prin care se deschide o nouă şi interesantă piaţă din Uniunea Europeană", a declarat Trond Eilertsen - directorul executiv al Computas. Este mai uşor să câştigi proiecte în UE cu o bază în România, a adăugat el.

Achiziţia companiei româneşti Ascenta va oferi Computas acces la resurse şi reprezintă un pas din strategia companiei de a se extinde pe noi pieţe din Europa cu soluţii IT pentru sectorul public şi privat, conform unui comunicat al companiei norvegiene.

Există cerere în Europa pentru soluţii IT dezvoltate de Computas pentru sectorul public din Norvegia, a spus şi directorul financiar Arve Egil Habjørg.

Oficialii companiei norvegiene au precizat că au avut cu Ascenta o colaborare strânsă de mai mulţi ani la o serie de proiecte cheie IT.

Potrivit unui comunicat al firmei norvegiene, care anunţă achiziţia Ascenta de la "faimosul antreprenor şi om de afaceri român Florin Talpeş", în 2011 compania a avut o cifră de afaceri de 40 de milioane de coroane norvegiene (circa 5,4 mil. euro) şi un profit de 10 milioane de coroane norvegiene (circa 1,3 mil. euro).

Familia Talpeş controlează şi producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender - cel mai mare jucător de pe piaţa de soluţii antivirus din România şi un jucător important şi la nivel global.

Citiţi mai multe despre detaliile tranzacţiei pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO