Business Hi-Tech

O echipă de avocaţi lansează o platformă pentru „victimele” Google din Europa

O echipă de avocaţi lansează o platformă pentru...

Autor: Oana Stupinean

02.09.2015, 00:00 370

Europenii care se consideră afectaţi de politicile Google pot apela la o platformă lansată de o echipă de avocaţi şi consultanţi care le promit doritorilor că pot ajunge să obţină despăgubiri de până la 100 de milioane de euro în cazul în care plângerea lor este întemeiată, scrie Bloomberg.

Grupul american de avocatură Hausfeld & Co. şi compania de consultanţă Avisa au lansat o platformă care ar urma să evalueze potenţialele prejudicii, în condiţiile în care Uniunea Europeană ameninţă Google cu amenzi antitrust. „Orice persoană sau companie care este angajată într-un comerţ online în Uniunea Europeană poate depune cerere”, spune avocatul Laurent Geelhand. „Fiecare caz este diferit, însă despăgubirile pot ajunge la 100 de milioane de euro”, a mai spus avocatul unor reporteri din Bruxelles.

Google a fost pus în faţa unor cereri de despăgubire, inclusiv din partea site-ului Foundem, care compară preţurile pentru acelaşi produs la diferite magazine. Momentan soluţionarea cererilor este întârziată de investigaţia Uniunii Europene pe tema competiţiei.

Firma de avocatură Hausfeld, care deja şi-a creat un renume în litigii de despăgubire, inclusiv în procese în care erau implicaţi investitori americani în cazuri de manipulare a valutelor, va reprezenta Foundem în cazul din Marea Britanie. Google a negat acuzaţiile că ar abuza de puterea pe care o are în piaţă. Şeful concurenţei, Margrethe Vestager, a înaintat în luna aprilie o plângere împotriva Google, indicând faptul că gigantul american ar încălca legea. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO