Business Hi-Tech

O firma americana deschide un centru soft la Cluj

18.02.2010, 23:10 476

Compania americana PGP Corporation, una dintre cele mai maricompanii mondiale de sofware pentru securitatea si protectiadatelor, intentioneaza ca in acest an sa deschida primul birou dinRomania, in Cluj-Napoca.
Potrivit site-ului bestjobs.ro, PGP Corporation cauta pentru Clujcinci angajati pe posturile de senior release engineer, sitegeneral manager, lead messaging software engineer, lead linuxsoftware engineer si program manager engineering. Recrutarea siselectarea viitorilor angajati PGP Corporation pentru centrul dinCluj-Napoca se desfasoara prin intermediul firmei romano-americaneRecognos Romania, dezvoltator local de aplicatii web sisoftware.
"Ne ocupam de recrutarea angajatilor PGP Corporation pentru biroulcare urmeaza sa fie deschis in acest an la Cluj. Compania americananu are alte sedii deschise in Romania, iar pentru biroul din Clujcautam in prezent cinci persoane. Nu stim daca numarul de angajativa crestere odata cu inaugurarea centrului insa, in prezent, PGPCorporation cauta cinci persoane", au declarat reprezentantiiRecognos Romania. Compania a contribuit pana in prezent si ladeschiderea la Cluj a birourilor de dezvoltare software acompaniilor americane Opsware Software si Micronets Corporation.PGP Corporation are sediul central in SUA si unitati de operare inAnglia, Germania, Franta si Japonia.
Compania se ocupa cu dezvoltarea aplicatiilor software pentrucriptarea e-mailuri-lor si a datelor. PGP Encryption Platform esteun set de aplicatii integrate pentru securitatea datelor pentrue-mail, laptop-uri, desktop-uri, mesagerie instantanee,smartphone-uri, stocare in retea, transfer de fisiere, proceseautomatizate si backup.
Solutiile PGP sunt utilizate de mai mult de 110.000 de companii side agentii guvernamentale, potrivit datelor de pe pagina web acompaniei. Printre clientii PGP Corporation se numara BertelsmannMedia Worldwide, o companie globala mass-media cu angajati in 60 detari, Baylor University, ACS, Airbus, BAE Systems, Lockheed Martin,Continental Corporation, BNP Paribas, KfW Bankengruppe, HarvardUniversity Information Systems Division, Texas State Bank, SAR,PHNS, Lundbeck A/S, SIRVA, Inc, Software AG. Clientii PGPCorporation sunt din domeniile telecomunicatii, farmaceutice,electronice, banci comerciale, aeronautica, companii de asiguraride sanatate, companii petroliere.
Numarul de angajati ai PGP Corporation este de 325 de persoane,compania realizand in 2008 o cifra de afaceri de 31,7 mil. dolari.PGP Corporation a fost infiintata in anul 2002.
Compania Recognos Romania, care se ocupa de recrutarea angajatilorPGP Corporation pentru biroul din Cluj, a fost infiintata in anul2.000 si este specializata in proiectare si dezvoltareaaplicatiilor distribuite si medii de colaborare WEB 2.0. RecognosRomania nu face doar outsourcing clasic, ci dezvolta aplicatiisoftware, sisteme si servicii pentru piata internationala de IT,actionariatul companiei fiind romano-american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO