Business Hi-Tech

O jumătate dintre angajaţii Google din Polonia lucrează la dezvoltarea platformei de cloud a gigantului american

O jumătate dintre angajaţii Google din Polonia...

Autor: Ioana Nita

12.01.2017, 00:05 395

Gigantul din industria online Google are peste 200 de angajaţi în Varşovia, sediul din capitala Poloniei fiind unul dintre cele trei centre din lume în care se dezvoltă platforma cloud a companiei americane.

Dintre aceştia, peste 100 sunt ingineri care lucrează la dezvoltarea platformei Google Cloud, alături de specialiştii IT din SUA, unde sunt localizate celelalte două centre de profil - Seattle şi Kirkland.

Prin intermediul platformei cloud, Google le pune la dispoziţie companiilor toată paleta de soluţii IT de care au nevoie pentru funcţionarea businessului – de la infrastructură IT, stocare şi reţelistică la soluţii pentru analiza datelor („big data“), „machine learning“ sau „Internet of Things“ (IoT). Printre companiile care utilizează platforma Google Cloud se numără jucători precum CocaCola, Philips, Airbus Defence and Space, HTC, London Heathrow, Evernote şi Spotify. Biroul Google din Varşovia a fost deschis în decembrie 2006, însă a devenit complet operaţional în ianuarie 2007, potrivit Gabrielei Chiorean, director de comunicare în cadrul Google pentru Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO