O jumătate dintre cele mai mari 400 de companii de software sunt din Bucureşti

13 sep 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Al doilea pol al industriei de software din România este judeţul Cluj, unde companiile care intră în top 400 au un business cumulat de 2,1 mld. lei (469 mil. euro), conform anuarului ZF Cei mai mari jucători din IT şi telecom 2017.

Bucureştiul a atras aproape o jumătate din­tre cele mai mari 400 de companii de soft­ware din România, fiind astfel şi Capitala industriei locale de aplicaţii, la mare distanţă de ceilalţi „rivali” inclusiv din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al numărului de angajaţi, arată o analiză realizată de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice şi publicată în anuarul ZF Cei mai mari jucători din IT şi telecom 2017.

Cele 191 de companii care au declarat că au sediul central în Bucureşti au avut anul trecut un business cumulat de peste 6 mld. lei (aproximativ 1,3 mld. euro) şi un număr mediu de 23.786 de angajaţi. În judeţul Ilfov au reşedinţa alte 10 companii, cu afaceri de aproape 400 mil. lei şi un număr mediu de peste 1.800 de oameni, ceea ce înseamnă că Bucureştiul atrage practic o jumătate dintre cele mai mari 400 de firme de soft locale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
bucuresti
, crestere
, soft
, companii
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide