Business Hi-Tech

Oferta de retail garantată Digi (RCS&RDS) a fost subscrisă integral în mai puţin de o oră vineri dimineaţă. Compania a vândut deja 550.000 de acţiuni

Oferta de retail garantată Digi (RCS&RDS) a fost...

Autor: Liviu Popescu

28.04.2017, 12:11 2967

Oferta de retail garantată pentru persoane fizice, de vânzare a acţiunilor Digi (RCS&RDS), lansată vineri dimineaţă, a fost cumpărată integral în mai puţin de o oră, conform brokerilor de la bursă.  

Oferta de retail garantată cuprinde 534.000 de acţiuni, maxim 267 de acţiuni pentru o persoană fizică, la un preţ maxim de 56 de lei. Asta înseamnă că fiecare cumpărător poate a pus deja pe masă 14.952 de lei. Această categorie de investitori va beneficia de un dis­count de 7% din preţul de ofertă dacă subscrie în primele cinci zile lucră­toare, adică până pe 5 mai inclusiv, în vreme ce o reducere de 3% se va acorda pentru subscrierile din cea de a şasea, până la cea de a opta zi.

După această ofertă se vând restul de acţiuni, în care, în funcţie de gradul de subscriere şi suprasubscriere, se va face alocarea.

Valoarea de piaţă maximă cu care poate debuta pe bursă compania telecom este de 1,2 miliarde euro, ceea ce ar plasa-o pe locul al şaselea în topul celor mai valoroşi emitenţi de la Bu­cureşti. Tranşa investitorilor instituţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de acţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 mil. acţiuni.

Tranşa investitorilor institu­ţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de ac­ţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 milioane de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO