Business Hi-Tech

Oferta RCS pentru clientii UPC: TV gratis pana expira contractul

Oferta RCS pentru clientii UPC: TV gratis pana expira contractul
13.05.2010, 23:05 2742

RCS&RDS, numarul unu pe piata locala de servicii deteleviziune, a lansat in mai multe zone din tara o oferta de oagresivitate fara prece dent, prin care clientilor pe cablu airivalilor de la UPC li se ofera pana la zece luni de gratuitatepentru a nu mai prelungi contractul si a trece la operatorulcontrolat de oradeanul Zoltan Teszari.

"Trebuie sa veniti la sediul nostru cu contractul de la UPC casa va putem oferi gratuit serviciile de cablu", spune Andrei, unuldintre agentii de vanzari ai RCS&RDS. Oferta nu este valabiladecat pentru clientii UPC carora le expira contractul cel tarziu inluna decembrie a acestui an. "Nu va putem oferi gratuit serviciuldaca va expira contractul anul viitor, dar daca el se incheie panape 31 decembrie 2010 atunci oferta noastra e valida. Primiti cabluTV cu 68 de posturi TV si telefonie fixa pe durata contractului cuUPC, plus inca trei luni gratuite", adauga agentul de vanzari RCS.Intr-un caz precum cel descris mai sus, un client UPC poate ajungesa primeasca servicii TV gratuite timp de 10 luni - echivalentul a240 de lei, aproape 60 de euro.

"Nu avem o pro motie sau o oferta spe ciala asemanatoare cu ceadescrisa de fluturas, adresata clientilor companiilor concurente",spun insa oficialii RCS&RDS, care nu neaga existenta oferteiprecizand ca acest tip de promotii nu sunt stabilite de "lacentru", ci individual, de catre anumiti reprezentanti de vanzari."Intrucat dorim sa avem cat mai multi clienti, vrem ca politicanoastra de vanzari (…) sa fie cat mai eficienta. De aceea, am datposibilitatea anumitor reprezentanti de vanzari cu performantaridicata ca, punctual, in anumite zone, sa poata purta o negocierein afara ofertei standard, adaptata necesitatilor sau dorintelorspeciale ale clientului. In aceste situatii ei au posibilitatea sapro puna ad-hoc potentialului client o oferta, alta decat ceapromovata de companie", au spus oficialii RCS, fara a oferi altedetalii.

Totusi, potrivit datelor de pe piata, aceasta oferta pentruclientii UPC se desfasoara in zeci de orase, printre careBucuresti, Targoviste sau Buzau. De altfel, in fata acestui atac,potrivit unor surse apropiate companiei, UPC ia in calcul discutiicu avocati pentru a identifica o metoda de a bloca acest tip decampanii. Pana cand vor ajunge la o concluzie daca ar acuza RCS deabuz de pozitie dominanta, americanii de la Liberty Global,proprietarii UPC, au decis sa-si apere pozitia astfel ca operatorula taiat tarifele pentru serviciile de cablu TV analogic pana laminimul istoric de 15 lei pe luna (fara TVA), si a inclus gratuitin unele cazuri si servicii de telefonie fixa.

Atacul fara precedent al RCS&RDS este doar un episoddintr-un razboi dur dus intre cei trei mari jucatori de pe piatalocala de servicii TV si care pare ca s-a acutizat dupa ce DeutscheTelekom a trasat Romtelecom sarcina de a deveni numarul unu pe TVin trei ani.

Oprea, RCS&RDS: Nu suntem interesati sa cumparamactiuni

Compania RCS&RDS nu este interesata sa achizitionezetitlurile la societate scoase la vanzare de unul dintre actionariiminoritari, si care a publicat in acest sens un anunt pe primapagina a ZF din 12 mai, spune Alexandru Oprea, directorul generalal companiei. "Nici eu si nici compania nu suntem interesati saachizitionam acele actiuni", a spus pentru ZF Alexandru Oprea.Persoana care le-a scos la vanzare "este libera sa faca ce vrea", aadaugat seful RCS&RDS, fara a oferi alte detalii. Potrivitdatelor obtinute de ZF de pe piata telecom, vanzatorul actiuniloreste Csaba Ludescher, 41 de ani, care detine 1,1% din RCS&RDS,respectiv 4,647 milioane de actiuni ale RCS&RDS. PotrivitMediafax, vanzatorul actiunilor cere intre 2 si 2,5 euro pe actiuneastfel ca tranzactia cu 1,1% din RCS&RDS ar putea ajunge la11,6 mil. euro. RCS&RDS este unul dintre cei mai mari operatoritelecom din regiune, cu venituri de 710 mil. $ si un profitoperational de 274 mil. $ in 2009. Adrian Seceleanu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO