Olandezii pun toată greutatea dezvoltării software pe umerii inginerilor români: În doi ani, 500 de specialişti IT vor dezvolta software pentru întreg grupul financiar ING

19 nov 2016 Autor: Ioana Nita

Hubul de tehnologie al ING de la Bucureşti este singurul centru de dezvoltare software al grupului la nivel global.

Grupul financiar ING are în plan să recruteze peste 200 de specialişti IT în următorii doi ani în centrul de dez­vol­tare software înfiinţat în Ro­mânia anul trecut, ING Software Develop­ment Center, acesta urmând să ajungă astfel la o echipă de 500 de persoane.

Hubul IT al ING de la Bucureşti este singurul centru de dezvoltare software al grupului olandez, in­gi­nerii români dezvoltând aplicaţii şi soluţii soft­ware pentru sucursale ING din toată lumea.

„La jumătatea anului trecut am decis să facem un centru strategic din hubul IT de la Bu­cureşti şi să devenim astfel furnizor de soft­ware pentru ING la nivel global.  Anul tre­cut echipa era formată din 40-50 de per­soane, iar acum am ajuns la peste 250 de anga­jaţi. Planul este ca până în 2018 să ajun­gem la 500 de angajaţi“, a declarat pentru ZF Marian Ion, CEO-ul ING Soft­ware Develop­ment Center.

La finalul lunii oc­tom­brie, ING Services Ro­mânia, com­pania sub care operează cen­trul de dezvoltare software al grupului olan­dez, avea 257 de angajaţi. Până la sfâr­şitul anului, echipa va ajunge la peste 270 de oa­meni.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.11.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
soft
, dezvoltare
, ing
, grup
, it
, financiar
, specialisti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide