Business Hi-Tech

OLX atacă în plin piaţa de recrutare online şi prăbuşeşte preţurile

Autor: Adelina Mihai

31.01.2017, 00:07 5469

OLX, cea mai mare platformă de anunţuri din Romania, intră şi pe nişa serviciilor de recrutare online, prin relan­sarea unei secţiuni dedicate anunţurilor de joburi.

Preţurile pentru listarea anunţurilor de recrutare pe OLX variază între 3,31 euro şi 3,71 euro pentru o vala­bilitate de o lună. Spre comparaţie, pentru 1- 3 anunţuri de angajare postate pe platforma de recrutare eJobs, tot pentru o lună, costurile minime ale unui angajator sunt de 119 euro, de aproape 36 de ori mai mult decat preţul oferit de OLX.

"Planul nostru este să contribuim la creşterea dinamicii de pe piaţa de recrutare. Nu ne adresăm doar companiilor mari, ci şi companiilor mai mici, res­pectiv angajatorilor de sezon, care au nevoie de re­zultate foarte bune

într-un timp relativ scurt, la costuri accesibile", a spus Andrei Duşu, Head of Commercial & Development, Naspers Classifieds Ro­mania, compania care administrează platforma OLX.

Ieri, pe site-ul OLX erau disponibile aproape 69.000 de locuri de muncă, cele mai multe anunţuri fiind pentru joburi în străinătate (peste 9.700), pentru şoferi/ servicii auto/ curierat (8.100 de anunţuri active) şi personal hotelier/ restaurant (aproape 4.800 de joburi). "Ne dorim ca OLX să rămană în continuare principala platformă de recrutare pentru angajatorii care caută ospătari, dulgheri sau constructori", a mai spus Andrei Duşu.

Piaţa serviciilor de recrutare online are o valoare cuprinsă între 12 şi 15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO