Business Hi-Tech

Operaţiunile B2B ale ruşilor de la Kaspersky, conduse de un român pe trei pieţe din regiune

Operaţiunile B2B ale ruşilor de la Kaspersky, conduse...

Autor: Ioana Nita

04.02.2016, 00:00 301

Bogdan Pismicenco, directorul de vânzări B2B (business to business) din România şi Bulgaria în cadrul companiei ruse Kaspersky, specializată în furnizarea de soluţii de securitate IT, a fost numit de anul acesta responsabil şi pentru operaţiunile B2B din Republica Moldova. Astfel, biroul Kaspersky Lab din România va coordona şi operaţiunile B2B din Republica Moldova, alături de cele din Bulgaria. “În următorii ani, ne aşteptăm ca segmentul pentru companii – atât cele mici şi mijlocii, cât şi marile corporaţii – să fie unul dintre principalele motoare de creştere la nivel global şi în regiune”, a declarat Bogdan Pismicenco. El gestionează operaţiunile de distribuţie ale Kaspersky pe plan local din 2013, iar din 2014 a preluat şi vânzările B2B din Bulgaria. Înainte de a se alătura echipei Kaspersky, el a lucrat în cadrul subsidiarei locale a companiei americane Xerox. 

Pe plan local, Kaspersky se află în top trei jucători de pe piaţa soluţiilor de securitate IT, fiind în competiţie în principal cu furnizorul local Bitdefender şi slovacii de la ESET. În prezent, clienţii Kaspersky din România se împart în mod egal între consumatori şi companii (50-50%). Dintre acestea, cele mai multe sunt IMM-uri, urmate de companii mari, dar şi instituţii de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO