Business Hi-Tech

Operatorul de cablu al AIG a ajuns la afaceri de 30 mil. €

07.02.2010, 23:05 97

Digital Cable Systems (DCS), operator telecom controlat defondul de investitii AIG, a avut anul trecut o cifra de afaceri de30 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent,si estimeaza pentru 2010 un avans al veniturilor de 15%.

DCS anticipeaza o crestere de 10% a profitului operational -EBITDA, pe fondul eficientizarii costurilor companiei. DialTelecom, divizia de business a operatorului, a contribuit cu 5 mil.euro in totalul veniturilor din 2009. 

"Cel mai solicitat serviciu a fost cel de internet, pentru careDCS a raportat o crestere de 30%", au spus oficialii DCS. Companiaare peste 200.000 de clienti. Conform estimarilor DCS, serviciilede internet isi vor mentine evolutia pozitiva si in 2010, companiavizand o crestere de 20-30%. De asemenea, in acest an operatorultelecom mizeaza pe cresterea veniturilor prin lansarea de noiservicii si, implicit, prin atragerea a cateva mii de clientinoi.

"Veniturile pot creste in special prin lansarea de servicii noi,dar si din solutiile de date, care are o rata anuala de crestere decel putin 10% pe ansamblul pietei, evolutie care a fost temperatausor de criza. In aceasta perioada, piata este caracterizata si deo nevoie de eficientizare si de reducere a costurilor, care seresimte atat in cazul operatorilor, cat si de partea clientilor. In2009, aproximativ 30% dintre clientii Dial Telecom au solicitatrenegocierea contractelor, care a fost facuta prin ofertarea desolutii si servicii noi, astfel incat valoarea contractelor nu s-adiminuat", a declarat directorul general al DCS, Dinu Malacopol.Grupul DCS a fost infiintat in 2005 prin fuziunea mai multorcompanii de cablu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO