Business Hi-Tech

Optima, o firmă românească de outsourcing ţinteşte afaceri de peste 9 milioane de lei

Daniel Mereuţă, managing director al companiei Optima

Daniel Mereuţă, managing director al companiei Optima

Autor: Oana Stupinean

15.10.2015, 00:00 1025
Compania locală Optima din Bucureşti, specializată în dezvoltarea de software şi care furnizează servicii de outsourcing, estimează pentru acest an afaceri de 9 mil. lei, în creştere cu 30%. Creşterea segmentului de outsourcing din acest an este mai mare faţă de anii precedenţi. Optima funcţionează de cinci ani pe piaţa de outsourcing, are sediul în Bucureşti şi a ajuns la peste 200 de angajaţi in biroul său din Pipera.
 
„Luna aceasta împlinim 5 ani de activitate, iar de doi ani înregistrăm o rată de creştere a afacerii de peste 25 de procente, estimările pentru 2015 fiind peste nivelul de până acum. Sunt necesare eforturi conjugate ale mediului privat cu ale statului pentru găsirea de soluţii pe termen lung, altfel România riscă să nu-şi materializeze pe deplin potenţialul enorm care există în zona de externalizare a serviciilor. Trebuie să ne străduim atât să protejam investiţiile străine şi locale, dar să avem în vedere şi dezvoltarea serviciilor cu valoare adăugată mai mare. Companiile de outsourcing pot contribui enorm la dezvoltarea multor sectoare economice, fiind o sursă foarte importantă de resurse bine pregătite şi know how”, a declarat Daniel Mereuţă, managing director al companiei.
 
Optima face parte din Grupul Next Capital, cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO