Business Hi-Tech

Oracle a achiziţionat furnizorul de soluţii cloud NetSuite pentru 9,3 miliarde de dolari

Mark Hurd, CEO al Oracle

Mark Hurd, CEO al Oracle

Autor: Ioana Nita

29.07.2016, 00:00 483

Gigantul IT Oracle a achiziţionat furnizorul american de soluţii software în regim cloud NetSuite pentru suma de 9,3 miliarde de dolari, întărindu-şi astfel poziţia pe piaţa de „cloud computing”, potrivit anunţului făcut de cele două companii ieri şi preluat de presa internaţională.

Atât serviciile şi soluţiile cloud furnizate de Oracle, cât şi cele oferite de NetSuite clienţilor-companii vor „coexista pe piaţă pentru totdeauna”, conform declaraţiei făcute de Mark Hurd, CEO al Oracle.

El a menţionat că soluţiile cloud oferite de cele două companii se completează reciproc, adăugând că Oracle are în plan să continue investiţiile în partea de tehnologie şi distribuţie pentru produsele ambilor furnizori de software.

NetSuite, companie fondată în urmă cu 18 ani de către Evan Goldberg, este lider pe piaţa de soluţii software de business de tip ERP (Enterprise Resource Planning) , care le permit companiilor să-şi gestioneze activitatea legată de stocuri, contabilitate, clienţi, furnizori şi angajaţi. Achiziţia NetSuite reprezintă cea mai mare tranzacţie realizată de Oracle anmul acesta ca valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO