Business Hi-Tech

Orange a primit aprobarea CNA să se lanseze efectiv pe piaţa de servicii de retransmisie TV

Orange a primit aprobarea CNA să se lanseze efectiv pe...

Autor: Madalina Cerban - Mediafax

21.05.2013, 21:57 912

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) i-a acordat marţi societăţii Orange România un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA, SC Orange România SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un număr de 99 de posturi TV.

Orange România intenţionează să retransmită aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franţa.

Compania estimează că va atrage 50.000 de clienţi pentru serviciile TV.

Membrii CNA au aprobat solicitarea Orange România cu unanimitate de voturi. La şedinţa de marţi a CNA sunt prezenţi toţi membrii consiliului: Laura Georgescu (pre­şedinte), Florin Gabrea, Lorand Turos, Va­lentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Chris­tian Miti­telu, Cristina Trepcea, Răsvan Popes­cu şi Radu Călin Cristea. La şedinţa CNA nu a fost prezent niciun reprezentant al Orange România pentru a susţine solicitarea.

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, „(1) re­trans­misia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de consiliu. (2) Pentru obţinerea avizului distribuitorii au obligaţia de a comunica con­siliu­lui structura ofertei de servicii de programe retransmise“.

După finalizarea procedurilor de eliberare a avizului solicitat, Orange  poate să se lanseze efectiv pe piaţa de retransmisie de televiziune prin satelit, dominată în prezent de RCS&RDS, Romte­lecom şi UPC România.

Ziarul Financiar a relatat în luna martie că Orange Ro­mânia a semnat un contract cu SES, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piaţa locală servicii de televiziune prin satelit.

Compania internaţională de sateliţi SES, care operează sistemul de sateliţi Astra, are sediul central la Luxemburg şi are operaţiuni şi pe piaţa din România.

Orange este cel mai mare operator local de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO