Business Hi-Tech

Orange angajeaza 300 de oameni pentru servicii IT&C

09.07.2009, 22:00 57

Orange, cel mai mare operator telecom de pe piata locala, va angaja pana la 300 de oameni intr-un centru IT care va furniza servicii pentru toate companiile din grupul France Telecom, ca parte a unei initiative de eficientizare a operatiunilor.
"Am luat decizia de a ne extinde numarul de angajati din Romania, in ciuda contextului economic dificil. Pe langa cei 2.700 de oameni existenti in cadrul Orange vom mai angaja, treptat, alti 300 in cadrul unui centru de servicii IT", a declarat Olaf Swantee, vicepresedinte executiv al France Telecom, care raspunde de operatiunile de telefonie mobila ale grupului din intreaga lume.
Romanii vor prelua gestionarea unei platforme tehnice comune pentru subsidiarele France Telecom din intreaga lume, care anterior era administrata de fiecare operator telecom in parte. "Romania a fost in competitie cu celelalte subsidiare France Telecom pentru acest centru, pentru ca este vorba de un business", a spus Thierry Millet, CEO al Orange Romania. "In acest moment avem posturi libere pentru specialisti in retea si vom avea si joburi pentru specialisti in optimizarea proceselor", a adaugat Millet.
In prima parte a acestui an Orange a decis sa nu mai prelungeasca contractele de munca incheiate pe o perioada determinata pentru aproximativ 200 de angajati, care lucrau in departamentele de relatii cu clientii. Odata cu deschiderea centrului IT operatorul va reveni la un numar de 3.000 de angajati.
Nu este clar daca cei carora le-au expirat contractele de munca vor putea fi angajati in centrul IT, datorita nivelului diferit de calificare cerut. In ceea ce priveste investitiile Orange in acest an, Swantee a spus ca acestea vor fi de aproape 10% din veniturile operatorului, in scadere fata de anul trecut, in contextul in care veniturile companiei sunt pe un trend descendent. In T1, veniturile Orange Romania au scazut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In 2008 Orange a avut venituri de 1,3 mld. euro.
"Dupa investitiile masive de anul trecut, intre care se numara si extinderea acoperirii si vitezei pentru reteaua de internet mobil, in acest an vom aloca aproape 10% din venituri. Investitiile din Romania continua sa fie astfel unele dintre cele mai ridicate din grupul France Telecom", a spus vicepresedintele France Telecom.
Pana acum grupul francez a investit in Romania 1,6 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO