Business Hi-Tech

Orange face un pariu surprinzător pentru conducerea operaţiunilor de la Bucureşti. Cine sunt cei cinci care au condus operatorul de telefonie mobilă timp de 19 ani şi cine este omul care ştie tot

Orange face un pariu surprinzător pentru conducerea...

Autor: Adrian Seceleanu

08.02.2016, 00:08 2980

Noul şef al Orange România vine de pe o piaţă cu 4,3 milioane de clienţi de telefonie mobi, în care cartelele preplătite au 75% din piaţă. Un singur jucător de pe piaţa vecină oferă pachete complete de servicii fix-mobil-TV. Anual piaţa de telecomunicaţii din ţara vecină are o valoare de aproximativ 320 mil. euro, din care circa o jumătate sunt alocaţi telefoniei mobile.

Subsidiara grupului francez de telecomunicaţii Orange din Republica Moldova, al cărei CEO Liudmila Climoc a fost promovată pe aceeaşi poziţie în cadrul filialei din România, domină autoritar piaţa de servicii de telefonie mobilă din ţara vecină, conform datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Regle­men­tare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) din Chişinău.

Piaţa de telecomunicaţii din Moldova, cu o valoare anuală de apro­xi­mativ 320 mil. euro, este dominată de telefonia mobilă, pentru care utilizatorii cheltuie aproximativ o jumătate din suma menţionată. De notat este că spre deosebire de arbitrul telecom din România (ANCOM), autoritatea din ţara vecină publică trimestrial informaţii detaliate despre evoluţia pieţei, inclusiv cifra de afaceri, numărul de clienţi, venitul mediu lunar pe utilizator şi cota de piaţă a jucătorilor mari din industrie. În România ANCOM colectează aceste date, dar le păstrează secrete invocând refuzul operatorilor de a le face publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO