Business Hi-Tech

Orange introduce platforma M2M Control pe piaţa locală

Orange introduce platforma M2M Control pe piaţa locală

Autor: Ioana Nita

28.01.2015, 00:01 1125
Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a lansat platforma M2M Control prin intermediul căreia companiile îşi pot monitoriza şi gestiona flotele de SIM-uri machine-to-machine.  Soluţiile de tip M2M oferite permit utilizarea dispozitivelor inteligente pentru transmiterea de informaţii la intervale de timp prestabilite, fără intervenţie umană şi folosind o reţea de comunicaţii. Acestea se folosesc spre exemplu pentru monitorizarea şi managementul flotelor auto, sunt montate pe contoare inteligente (pentru sectorul de utilităţi), sisteme medicale care permit monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor de la distanţă, sisteme de securitate şi de acces la distanţă pentru protecţia spaţiilor comerciale şi securitatea locuinţelor, precum şi sisteme de telemetrie (contoare cu taxare în parcări, controlul lifturilor etc.). Platforma M2M Control permite gestionarea SIM-urilor utilizate în cadrul flotei, a profilurilor şi a nivelului de acces al acestora. De asemenea, face posibilă verificarea conectivităţii echipamentelor în timp real, fie că sunt folosite în ţară sau în străinătate, şi oferă acces securizat la informaţiile generate de echipamente, inclusiv poziţia dispozitivelor prin localizarea în reţea şi reprezentarea grafică pe hartă a acestora.
 
“Avantajele folosirii unui sistem de management al flotei M2M sunt vizibile în tot mai multe industrii şi includ eficientizarea proceselor de lucru, raportarea în timp real şi îmbunătăţirea controlului, precum şi scăderea costurilor totale de operare. De exemplu, o companie specializată în distribuţia de utilităţi (electricitate, apă, gaz, agent termic) are la dispoziţie un set de instrumente care facilitează monitorizarea şi controlul distribuţiei atât în reţea, cât şi la beneficiar, controlând resursele, optimizând costurile şi reducând timpul de reacţie.“ a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul Orange România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO