Business Hi-Tech

Orange lansează 4G la metrou

Orange lansează 4G la metrou

Autor: Ioana Nita

18.09.2014, 12:42 428

Orange România, liderul pieţei locale de telecomunicaţii mobile, a extins acoperirea tehnologiei 4G, clienţii săi având posibilitatea de a utiliza începând de astăzi conexiunea 4G şi la metroul din Bucureşti.

" Aproximativ 650.000 de persoane care circulă cu metroul au începând de astăzi acces la viteze de internet mult mai mari prin intermediul tehnologiei 4G",  a spus Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange România.

În prezent, tehnologia 4G oferită de Orange este disponibilă în peste 1.300 de localităţi, ceea ce reprezintă circa 48% din populaţia totală a ţării şi 78% din populaţia urbană.

Subsidiara locală a companiei franceze a lansat tehnologia 4G în aprilie anul acesta, iar de atunci până în prezent sunt de două ori mai multe telefoane mobile compatibile cu tehnologia 4G în reţea - circa 400.000 de smartphone-uri 4G, iar traficul de internet mobil a crescut de 2,5 ori - peste 250 Mbps/lună.

De asemenea, vânzările smartphone-urilor cu conectivitate 4G au crescut în al doilea trimestru al acestui an de patru ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO