Business Hi-Tech

Orange lansează şi în România acceleratorul pentru start-up-uri Orange Fab

Liudmila Climoc, CEO al Orange Romania

Liudmila Climoc, CEO al Orange Romania

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2017, 12:20 794

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, şi una dintre cele mai mari companii locale, a lansat oficial pe piaţa locală acceleratorul pentru start-up-uri Orange Fab, în care antreprenorii se pot înscrie pentru a primi suport tehnic sau o investiţie de la subsidiara grupului francez, a declarat Liudmila Climoc, CEO al operatorului, în cadrul unei conferinţe organizate în cadrul ICEEFEST.

“Orange Fab  reprezintă o continuare logică a implicării Orange în proiectul Innovation Labs. Experienţa cu Innovation Labs ne-a ajutat să înţelegem că nu este suficient să identificăm ideile bune, echipele talentate ci că aceste proiecte au nevoie şi de susţinere în etapa în care aceste start-up-uri lucrează pentru a realiza o lansare comercială a produselor sau serviciilor. Şi implicarea în proiectul pilot de smart city din Alba Iulia ne-a arătat oportunitatea de a lansa un accelerator propriu Orange”, a declarat Liudmila Climoc.

Ea a adăugat că bugetul iniţial pentru lansarea acceleratorului este de 0,2 mil. euro, sumă care nu include eventualele investiţii în companii.

“Nu avem un buget exact pentru investiţii, acest lucru va depinde şi de numărul de comopanii care vor aplica. De mâine deschidem platforma online pentru înregistrarea start-up-urilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO