Business Hi-Tech

Orange măreşte viteza internetului 4G de până la 375 Mbps

Orange măreşte viteza internetului 4G de până la 375...

Autor: Oana Stupinean

16.03.2016, 20:16 825

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a mărit viteza internetului 4G la 375 Mbps, disponibilă pentru noile telefoane de la Samsung – modelele Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge, potrivit reprezentanţilor operatorului telecom.

Viteza internetului poate fi testată în patru magazine Orange din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

«  În cadrul sesiunii de demonstraţii deschise astăzi, Orange îşi măreşte vitezele 4GĂ de la 300 până la 375 Mbps în magazinele menţionate anterior, folosind capabilităţile sporite ale reţelei obţinute în urma procesului continuu de extindere şi modernizare, precum şi prin utilizarea optimă a spectrului radio achiziţionat în urma licitaţiei din 2012. Acesta îi permite să îmbine 3 benzi de frecvenţă prin tehnologia LTE Advanced – Triple Carrier Aggregation (3CA), faţă de 2 benzi de frecvenţă utilizate pentru a oferi până acum viteze de până la 300 Mbps », conform reprezentanţilor Orange.

Reţeaua Orange 4G / 4G Plus acoperă în prezent peste 72% din populaţie la nivel naţional şi 96% din populaţia urbană, Subsidiara locală a operatorului francez avea la sfârşitul anului trecut 10,177 milioane de clienţşi venituri de 947 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO