Business Hi-Tech

Orange: Noi avem cea mai bună reţea de voce şi date din România. Serviciile 4G sunt disponibile pentru 81% din populaţie

Orange: Noi avem cea mai bună reţea de voce şi date...

Autor: Adrian Seceleanu

09.02.2017, 00:04 861

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, şi-a extins reţeaua de comunicaţii 4G - care oferă acces la viteze de descărcare a datelor de până la 150 Mbps -  în 6.723 de localităţi, atingând astfel o acoperire record de 97% din populaţia urbană şi 81% din populaţia totală a ţării.

Expansiunea reţelei 4G, care oferă viteze ale serviciilor de net comparabile cu infrastructurile fixe, a avut loc în special în ultimul trimestru al anului anterior, unele dintre localităţile care au intrat în program fiind votate de clienţi, printr-o aplicaţie dedicată.

„În total, în anul 2016 Orange a extins acoperirea în 2.200 de localităţi, pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzile care leagă Bucureştiul de litoral şi de partea de vest a ţării,“ conform reprezentanţilor Orange.

Orange a anunţat şi că a obţinut, pentru al doilea an consecutiv, certificarea că deţine „cea mai bună reţea din România pentru serviciile de internet mobil şi voce, inclusiv apelurile 4G“ din partea auditorului independent LCC International. Certificarea a fost acordată în decembrie 2016, după teste realizate de auditor în perioada 23 noiembrie - 22 decembrie 2016 în 32 de oraşe şi pe drumurile de legătură dintre acestea. Printre zonele metropolitane în care s-au desfăşurat măsurătorile se numără Bucureşti, Cluj, Făgăraş, Aiud, Tecuci şi Calafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO