Business Hi-Tech

Orange România va reduce la 1 iulie tarifele de roaming cu până la 27,3%

Autor: Adrian Dumitrache

11.06.2012, 16:03 346

Orange România va reduce la 1 iulie, cu până la 27,3%, tarifele serviciilor de roaming pentru apelurile iniţiate şi primite în ţările Uniunii Europene, şi cu 18,2% tarifele la mesajele scrise (SMS) în roaming, urmare a reglementărilor CE.

Astfel, costul efectuării unui apel local (apel către România sau către destinaţii internaţionale din UE) va fi de 0,29 euro/minut, de la 0,35 euro/minut.

Costul unui apel primit din ţările Uniunii Europene va fi de 0,08 euro/minut, de la 0,11 euro/minut.

În cazul mesajelor text, costul unui SMS trimis va fi de 0,09 euro/SMS, de la 0,11 euro/SMS.

Potrivit datelor Orange, traficul de date în roaming va fi tarifat de la 1 iulie cu 0,70 euro/MB, comparativ cu 4 euro/MB până la 30 iunie.

Tarifele prezentate sunt fără TVA.

Comisia Europeană, parlamentarii europeni şi guvernele ţărilor UE au ajuns în martie la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text şi Internet mobil, din luna iulie. Astfel, tarifele pentru apelurile efectuate într-o altă ţară membră a Uniunii decât cea de origine nu pot depăşi 29 de cenţi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie să fie mai mari de 8 cenţi pe minut.

La rândul lor, Vodafone România şi Cosmote România au anunţat că vor reduce tarifele.

Orange România este liderul pieţei locale de telefonie mobilă şi este parte a France Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO