Business Hi-Tech

OTE, trecută în categoria companiilor nerecomandate pentru investiţii. Are operatorul bani să participe la oferta pentru Romtelecom?

Autor: Marius Oncu - Mediafax

11.05.2011, 16:06 560

Agenţia de evaluare Moody's a revizuit în scădere cu o treaptăratingul grupului elen OTE, prezent şi în România, retrogradândoperatorul telecom în categoria nerecomandată investiţiilor(speculativ), ca urmare a revizuirii negative a estimărilor pentruacest an, după rezultatele slabe din primul trimestru.

Calificativul pentru credite pe termen lung al OTE a fostrevizuit de la "Baa3" la "Ba1", iar ratingul pentru împrumuturi petermen scurt de la "Prime-3" la "Not Prime". Ratingurile "Ba1" şi"Not Prime" se află ambele în categoria "speculativ", nerecomandatăinvestitorilor.

Ratingul pentru credite pe termen lung rămâne sub supraveghere,pentru o posibilă revizuire negativă, potrivit unui comunicat alMoody's.
Totodată, agenţia de evaluare a atribuit OTE ratinguri decorporaţie de intrare în incapacitate de plată de "Ba1".

Principalul motiv al retrogradării este înrăutăţireaaşteptărilor Moody's privind rezultatele financiare ale grupului,după ce datele publicate pentru primul trimestru au evidenţiat oscădere peste aşteptări a veniturilor şi fluxului financiar liberde disponibilităţi.
Contracţia consumului în Grecia, rezultând din măsurile deausteritate adoptate de guvern, va afecta situaţia financiară aOTE, se arată în comunicat.

"Moody's se aşteaptă ca rezultatele operaţionale ale OTE să fieîn continuare afectate de condiţiile macroeconomice adverse,concurenţa intensă pe toate segmentele de afaceri şi constrângerilelegislative.
OTE controlează în România 54% din capitalul Romtelecom, divizialocală de telefonie mobilă Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos,cu profil IT&C.

Statul român a făcut o ofertă de preluare a restului de 46% dinacţiunile Romtelecom, Deutsche Telekom şi OTE urmând să hotărascăîn această săptămână dacă vor da un răspuns.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO