Palatul Telefoanelor, scos la vânzare de Telekom România, ar putea stabili un nou reper de preţ pentru centrul Capitalei

25 sep 2014 Autor: Cristi Moga

Operatorul de telefonie fixă, internet şi TV Telekom România Communications, fostul Romtelecom, a scos la vânzare Palatul Telefoanelor de pe Calea Victoriei din Bucureşti, precum şi o clădire şi un teren situate în imediata vecinătate, pachet de proprietăţi evaluat la 21,6 milioane de euro care va fi vândut în urma unei licitaţii pentru care sunt aşteptate oferte până la 20 octombrie. Palatul Telefoanelor este o clădire cu o istorie de 80 de ani care la mijlocul secolului XX era cea mai înaltă din Bucureşti, iar imobilul a fost renovat în mai multe rânduri astfel încât să poată fi utilizat ca sediu pentru o companie de telecomunicaţii.

Construit pe un teren de 1.839 de metri pătraţi, Palatul Telefoanelor are 11 etaje supraterane şi o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi. La pachet, Telekom încearcă să vândă clădirea cu şapte etaje denumită Tandem, aflată în spatele Palatului Telefoanelor, precum şi un teren de 1.783 de metri pătraţi folosit în prezent ca parcare, pachet de proprietăţi pentru care firma de consultanţă imobiliară The Advisers Kinght Frank a fost desemnată să gestioneze procesul de vânzare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2014

 
Cuvinte cheie:
vanzare
, telefoane
, palat
, romania
, pret
, centrul capitalei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide