Business Hi-Tech

Pambuccian nu va mai fi presedintele comisiei IT&C

18.12.2008, 18:14 28

Dupa opt ani in care a condus Comisia tehnologiei informatiei si comunicatiilor din Camera Deputatilor, deputatul Varujan Pambuccian nu va mai ocupa aceasta functie in noua legislatura.

"Nu am cum sa fiu ales in aceasta functie. Presedintia comisiei IT&C va fi decisa pe baza algoritmului dintre cele doua partide care formeaza guvernul, pe baza procentajelor obtinute in Camera. Or, in fata noastra este un bloc de 72% care poate conduce fara probleme, fara a avea nevoie de nimeni altcineva", a declarat Pambuccian pentru ZF.
El este una dintre cele mai cunoscute persoane din industria IT&C, sustinand mai multe proiecte de lege care au facut posibila utilizarea facturilor electronice, deschizand calea spre externalizarea activitatilor legate de emiterea si distributia facturilor si creandu-se astfel o piata de 40 mil. euro.
Pambuccian a fost unul dintre avocatii unui cadru de reglementare relaxat pentru retelele de cartier, al anularii accizelor pentru diverse produse electronice precum camere digitale, televizoare, monitoare, precum si al mentinerii scutirilor de impozit pe salariu pentru softisti.
"Nu imi mai propun ca obiectiv comisia IT&C. Obiectivul meu este unul politic - sa iau comisia pentru drepturile omului", a spus Pambuccian.
El crede ca majoritatea confortabila pe care o detine noua coalitie de guvernare va antrena si alte schimbari in institutiile publice cu rol de reglementare in industria IT&C.
Mai exact, el se refera la fostul deputat si om de afaceri Liviu Nistoran, care a fost numit in august de guvernul PNL in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC).
"Nu cred ca va ramane in functie pentru ca nu este in partidul corect. Dar problema ANC-ului nu este legata de domnul Nistoran, ci de faptul ca institutia se afla intr-un loc gresit - ar trebui sa fie sub control parlamentar", spune Pambuccian.
"Atata timp cat va fi in subordinea primului-ministru, singura solutie pentru schimbarea presedintelui este desfiintarea si reinfiintarea institutiei", a adaugat Pambuccian, referindu-se la procesul prin care fostul premier Tariceanu a inlaturat in patru ani din functie doi presedinti ai arbitrului telecom (Ion Smeeianu, Dan Georgescu).
Sub control parlamentar, sustine Pambuccian, independenta institutiei va creste, deoarece in consiliul ANC vor fi reprezentate toate partidele.
"Problemele de care se ocupa ANC-ul sunt probleme de interes national pe termen lung, nu din patru in patru ani", a conchis Pambuccian.
In luna septembrie a acestui an, el a preluat Cabinetul de consultanta "Calin Tatomir", dupa ce proprietarul acesteia a preluat functia de director executiv al Microsoft Romania.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO