Business Hi-Tech

Panasonic lansează cea mai rezistentă tabletă pentru a completa colecţia alături de cel mai rezistent laptop

Panasonic lansează cea mai rezistentă tabletă pentru a completa colecţia alături de cel mai rezistent laptop

Panasonic lansează cea mai rezistentă tabletă pentru a completa colecţia alături de cel mai rezistent laptop

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2011, 20:39 677

Cunoscut pentru laptopul Toughbook, proiectat pentru a funcţiona în aproape toate mediile de pe planetă, Panasonic Computer Products Europe a prezentat săptămâna aceasta tableta Toughpad FZ-A1 cu sistem de operare Android şi display de 10 inchi, proiectată special pentru cei care lucrează în condiţii speciale precum aviaţia, construcţiile sau siguranţa publică. în a doua jumătate a anului 2012, Panasonic va îmbogăţi seria Toughpad cu un nou model de tabletă de 7 inch.

Toughpad FZ-A1 poate rezista unor căderi de la distanţe de 120cm şi dispune inclusiv de protecţie împotriva prafului şi apei. De asemenea, tableta rezistă şi la temperaturi extreme. Toate acestea permit utilizarea tabletei în aproape orice situaţie.

Toughpad FZ-A1 are, pe lângă procesorul obişnuit, şi un procesor dedicat securităţii. CPU-ul de securitate permite criptarea datelor şi programelor, VPN îmbunătăţit, management pentru autentificare şi boot-are securizată. Nivelul sporit de securitate înseamnă că securitatea sistemului Toughpad va fi conform FIPS 140-2 nivelul 2.

Toughpad FZ-A1 este dotat cu Bluetooth, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, GPS şi, opţional, conexiune 3G, oferind o viteză de download de până la 21Mb/s.

Noua tableta are o luminozitate ridicată, 10.1" XGA, multi-touch şi ecran anti-reflexie. Muncitorii din domenii precum aprovizionare, logistică, utilităţi sau domeniul militar pot citi cu uşurinţă documentele sau datele de care au nevoie şi pot folosi device-ul chiar şi în lumina puternică a soarelui.

Toughpad FZ-A1 include un digitizer activ care înregistrează presiunea, direcţia şi viteza, împreună cu semnătura, astfel încât semnarea unui document va avea o valoare legală mai ridicată.

Modelul are o autonomie de lucru de 10 ore, iar bateria poate fi înlocuită. (Panasonic recomandă ca bateria să fie înlocuită de echipa de suport IT)

Deoarece Toughpad este realizată de liderul mondial de computere mobile rezistente, beneficiază de un avans în ceea ce priveşte accesoriile de lucru de la partenerii noştri, care include: Suport ergonomic şi genţi pentru utilizarea de zi cu zi, sistem puternic de încărcare, încărcătoare cu mai multe ieşiri, mai multe tablete Toughpad pot fi încărcate simultan, soluţii pentru montarea pe vehicule şi suport pentru birou.

Toughpad FZ-A1 va fi disponibil din primăvara anului 2012, la un preţ estimativ de 850 euro fără TVA pentru modelul standard şi 999 euro pentru modelul 3G.

Toughpad vine cu o garanţie de 3 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO