Business Hi-Tech

Pariul CEO-ului Yahoo a fost de fapt un eşec. Directorul de operaţiuni împrumutat de la Google a fost concediat la numai un an de la angajare

Pariul CEO-ului Yahoo a fost de fapt un eşec. Directorul...

Autor: Mădălina M.

16.01.2014, 14:57 1239

Henrique De Castro, directorul de operaţiuni (COO) al Yahoo părăseşte compania după un an şi trei luni de la angajare, acesta fiind primul mare eşec al CEO-ului Marissa Mayer, scrie Mashable.

Portughezul Henrique De Castro, care a ocupat în trecut mai multe funcţii la Google, printre care şi vice-preşedinte la nivel mondial al grupului Google Partner Business Solutions, s-a alăturat companiei Yahoo în octombrie 2012, la iniţiativa Marissei Mayer, proaspăt numită CEO.

De Castro a fost angajat de Yahoo pentru a se ocupa de managementul strategic şi organizaţional al companiei. COO-ul era responsabil în special de crearea unor legături cu clienţii cheie din advertising, însă compania nu a reuşit să atragă suficiente venituri din publicitatea digitală. Veniturile alocate publicităţii au scăzut cu 7% faţă de al treilea trimestru din anul trecut, ajungând la 421 de milioane de dolari.

De Castro a fost recompensat de Yahoo cu 39 de milioane de dolari în 2012, cu 2,4 milioane de dolari mai mult decât CEO-ul Mayer.

Marissa Mayer i-a anunţat pe toţi angajaţii companiei de concedierea lui De Castro printr-un email, după ce i-a informat pe aceştia şi cu privire la noua structură organizaţională.

“După ce am reflectat, am luat decizia că directorul de operaţiuni Henrique de Castro trebuie să părăsească firma. Apreciez contribuţiile lui Henrique şi îi urez mult succes în eforturile sale viitoare”, spune Mayer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO