Business Hi-Tech

Paul Neagoe, OLX: Schimbările din categoria electronice şi electrocasnice sunt “minore” pentru utilizatorii privaţi şi firmele mici

Paul Neagoe, OLX: Schimbările din categoria electronice...

Autor: Adrian Seceleanu

19.04.2018, 15:29 282

Limitarea numărului de anunţuri de vânzare care pot fi publicate gratuit într-o lună pe platforma OLX.ro în categoria de produse electronice şi electrocasnice reprezintă o schimbare “minoră” pentru utilizatorii persoane fizice şi firmele mici, consideră Paul Neagoe, business manager în cadrul celui mai mare site de anunţuri local.

“Pentru utilizatorii privaţi şi business-urile mici, schimbările din categorie sunt minore şi sunt realizate în favoarea utilizatorilor: introducerea de limite elimină duplicatele şi le oferă un plus de vizibilitate. Concret, orice user poate posta în continuare până la 43 de anunţuri gratuite pe lună în categorie - 20 de telefoane, tablete, accesorii audio şi video sau componente de calculator, 5 sisteme de navigaţie sau aparate medicale, 5 jocuri şi console, 5 electrocasnice, 5 laptopuri, 5 aparate foto/video, 3 telefoane şi 3 televizoare”, a spus Neagoe, Business Manager - OLX România

OLX.ro a introdus începând de ieri, 18 aprilie, limite mult mai stricte pentru publicarea de anunţuri gratuite de vânzare pentru produsele din categoria electronice şi electrocasnice, reducând spre exemplu de la 100 la 3 numărul de anunţuri pentru comercializarea de telefoane şi tablete - unul dintre cele mai populare segmente ale categoriei. “Începând cu data de 18 aprilie 2018, vom introduce noi pachete de anunţuri în categoria electronice şi electrocasnice, împreună cu noi limite pentru postarea anunţurilor gratuite în această categorie”, conform mesajului transmis de companie pe e-mail către utilizatori în mai multe rânduri, începând cu data de 2 aprilie. Pentru toate produsele mai scumpe a apărut o limită de 3 sau 5 anunţuri pe lună, în timp pentru produsele mai ieftine limita este de ieri de 20 de mesaje. După depăşirea acestor limite publicarea unui anunţ costă între 0,41 şi 0,83 euro (fără TVA), în timp ce preţul pentru un pachet de 500 de anunţuri variază între 51,5 euro şi 104,03 euro.

“Numărul foarte mare de căutări şi anunţuri din această categorie a adus în faţă nevoia de a face anumite schimbări în beneficiul utilizatorilor. Ne dorim să fim un site practic şi simplu, atât pentru utilizatorii mici şi medii, cât şi pentru cei business, pentru care ne propunem să fim parteneri care să le susţină eforturile de business prin pachete de anunţuri dedicate şi tool-uri performante”, a adăugat Neagoe.

OLX.ro, cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, a introdus începând de ieri, 18 aprilie, limite mult mai stricte pentru publicarea de anunţuri gratuite de vânzare pentru produsele din categoria electronice şi electrocasnice, reducând spre exemplu de la 100 la 3 numărul de anunţuri pentru comercializarea de telefoane şi tablete - unul dintre cele mai populare segmente ale categoriei. “Începând cu data de 18 aprilie 2018, vom introduce noi pachete de anunţuri în categoria electronice şi electrocasnice, împreună cu noi limite pentru postarea anunţurilor gratuite în această categorie”, conform mesajului transmis de companie pe e-mail către utilizatori în mai multe rânduri, începând cu data de 2 aprilie.

Categoria electronice şi electrocasnice este în top 3 cele mai accesate categorii din OLX, cu peste 3 milioane de vizitatori şi 470.000 anunţuri noi adăugate în fiecare lună, conform datelor companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO