PayU sistează serviciile către site-uri cu conţinut piratat la solicitarea PRO TV

13 iun 2012 Autor: Adrian Seceleanu

PayU sistează serviciile către site-uri cu conţinut piratat la solicitarea PRO TV

Compania PRO TV operează Voyo.ro - o platformă online de entertainment cu conţinut premium, diversificat, exclusiv şi legal

Compania PayU România, cel mai mare integrator de soluţii de comerţ electronic şi plăţi online de pe piaţa locală, a sistat oficial realizarea plăţilor pentru accesarea conţinutului ilegal oferit de site-ul www.serialepenet.ro, la solicitarea PRO TV, potrivit unui anunţ al companiilor.

"Firma Voretx Solutions, care deţine platforma www.serialepenet.ro, nu a putut oferi documente prin care să ateste drepturile de distribuţie a conţinutului oferit pe site-ul respectiv. Ca urmare, procesarea serviciului www.serialepenet.ro prin PayU a fost oficial sistată", a anunţat PRO TV.

Site-ul serialepenet.ro oferă acces la mai multe seriale TV pentru care nu deţine drepturi de difuzare şi pentru care solicită o taxă de 2 euro (fără TVA) pentru acces timp de o lună.

PRO TV discută şi cu operatorii de telefonie mobilă din România pentru a determina companiile de comunicaţii să sisteze şi posibilitatea de plată prin SMS pentru siteuri precum serialepenet.ro. "Pro TV şi Voyo se află în prezent în discuţii cu operatorii de telefonie mobilă din România pentru a nu mai accepta operarea plăţilor către site-uri care piratează conţinut şi nu pot face dovada deţinerii drepturilor de distribuţie."

"Conţinutul piratat în­seam­nă un minus pentru bugetul de stat şi un foarte mare minus în veniturile creatorilor şi producătorilor de conţinut. Autorităţile trebuie să acorde pirateriei online la fel de mare atenţie cât acordă şi celei pe suporturi fizice, DVD-uri sau CD-uri. Încă nu există modele internaţionale de un succes răsunător în lupta cu pirateria. Cele câteva rezolvări ale unor situaţii de acest fel nu au valoare de fenomen. Ele s-au întâmplat în ţări care înţeleg gravitatea acestor fapte, ţări cu un un cadru legislativ coerent. În România PRO TV SA va declanşa un şir de acţiuni legale şi de parteneriate cu companii care respectă legea şi etica de business pentru a diminua pirateria online", a declarat Costi Mocanu, director general al PRO TV SA.

Compania PRO TV operează Voyo.ro - o platformă online de entertainment cu conţinut premium, diversificat, exclusiv şi legal. Conţinutul voyo.ro este oferit în sistem de abonament şi Pay Per View. Avantajul serviciului este faptul că utilizatorii beneficiază, în condiţii perfect legale, de sute de titluri de filme, emisiuni informative şi de divertisment, seriale, show-uri şi evenimente sportive, multe dintre acestea cu difuzare live. Voyo.ro oferă şi nenumărate seriale internaţionale, seriale româneşti, disponibile chiar în avans faţă de difuzarea la TV.

PayU este principalul integrator de plăţi online din România şi oferă magazinelor online o modalitate de acceptare a plă­ţilor online pentru aproape orice fel de bunuri sau servicii acceptate de Visa şi Mastercard. Compania este membră a grupului PayU, furnizor de servicii de integrare a plăţilor online cu operaţiuni în Polonia, Ungaria, Cehia, Ucraina, Rusia şi Turcia.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2012

 
Cuvinte cheie:
PayU
, piratare
, PRO TV
, plăţi online
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
Alexandru Vlad - 13 iunie 2012, 22:26

Foarte buna observatie :)

Dobre Andreia - 13 iunie 2012, 11:27

PayU proceseaza si pe site-uri de genul iplay si filelist care sunt cele mai mari site-uri de torrente si care sunt sigur ca genereaza sume serioase de bani. Pe alea le-au oprit?
Nu de alta dar astia de la ProTv pot sa afecteze serios afacerile celor de la Payu daca ii scot de pe toate site-urile ilegale pentru care acestia proceseaza.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide