Business Hi-Tech

Pierderile Alcatel-Lucent s-au adancit la 182 mil. euro

01.11.2009, 23:16 21

Grupul de telecomunicatii Alcatel-Lucent a inregistrat opierdere de 182 mil. euro in trimestrul al treilea, comparativ cuun rezultat negativ de 40 mil. euro in perioada similara din 2008,dupa ce climatul economic dificil i-a afectat veniturile.
Alcatel-Lucent a raportat venituri de 3,7 mld. euro iniulie-septembrie, in scadere cu 9,3% fata de aceeasi perioada din2008.
Pierderea din trimestrul al treilea este al doisprezecelea rezultatnegativ al grupului in urma impactului reducerii cheltuielilor decatre principalii clienti si a concurentei din partea produselormai ieftine ale companiilor chineze.
Veniturile companiei din Europa au scazut cu 13% in T3, pe fondulreducerii investitiilor de catre operatori. "Operatorii telecomasteapta sa castige clienti si abia dupa aceea investesc in retea.De asemenea, multe companii au prea multi oameni si de aceeacumpara echipamente si le instaleaza singuri, fara servicii de lanoi - dar speram ca este ceva temporar", a explicat Ben Verwaayen,CEO al Alcatel-Lucent.
Alcatel nu a oferit detalii privind evolutia businessului dinRomania. Anul trecut compania a obtinut pe piata locala afaceri de192 mil. euro si un profit net de 29,6 mil. euro.
Ca parte a unui program global de reducere a costurilor, companiava transfera o parte din angajatii din Romania - cateva sute,conform presei franceze - in firme create impreuna cu altecompanii, printre care si HP.
Anul trecut numarul mediu de angajati ai Alcatel-Lucent in Romaniaa fost de 1.334, conform Ministerului Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO