Business Hi-Tech

Platforma Google Android a bătut Nokia, BlackBerry şi Apple pe piaţa smartphone

Autor: Mediafax

05.05.2011, 23:31 717

Platforma Android creată de Google a urcat în primul trimestrupe o poziţie dominantă pe piaţa aplicaţiilor informatice destinateaparatelor smartphone, potrivit companiei de cercetare a pieţeiCanalys. Informaţia scoate în evidenţă cât de repede a progresatGoogle, care oferă gratuit soft-ul producătorilor de telefoane, pepiaţa smartphone. Google şi-a majorat astfel avansul faţă de Nokiaşi a depăşit şi Apple.

Apple şi Google au revoluţionat piaţa smartphone în numai câţivaani şi au lăsat în urmă fostul lider Nokia. HTC, SamsungElectronics, Sony Ericsson, Motorola Mobility şi LG Electronics aumizat pe Android pentru a-şi construi o poziţie puternică pe piaţasmartphone.

Potrivit Canalys, această piaţă a înregistrat în primele treiluni o creştere de 83% faţă de intervalul similar din 2010, la 101milioane de telefoane. Platforma software a Google şi-a majoratcota de piaţă la 35%, de la sub 10% în urmă cu un an. Cota softuluiSymbian produs de Nokia a scăzut în schimb de la 45% la 26%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO