Business Hi-Tech

Reacţia AMUZANTĂ a trecătorilor când văd un iPhone 5 lipit de asfalt - VIDEO

Poanta zilei: Ce reacţie au trecătorii când au văzut un iPhone 5 lipit de asfalt - VIDEO

Autor: Octavian Calei

24.09.2012, 16:12 3636

Un grup de olandezi, administratorii site-ului iphone5.nl, au realizat luni un experiment lipind de asfalt pe un trotuar aglomerat din Amsterdam un telefon iPhone 5 şi au filmat trecătorii care încercau să ridice dispozitivul care încă nici măcar n-a ajuns în magazinele din Olanda, conform The Inquirer.

Noul iPhone a fost lansat pe 12 septembrie, iar precomenzile au depăşit 2 milioane de unităţi într-o singură zi, depăşind recordul stabilit anterior de iPhone 4S.

Prima piaţă din lume unde a ajuns iPhone 5 a fost cea din Australia, vineri fiind prima zi în care telefonul a început să fie comercializat. Sute de oameni au stat la cozi în Sydney, unii aşteptând chiar de 3 zile la coadă pentru a pune mâna pe un iPhone 5.

Telefonul este apreciat de către toţi criticii care l-au testat, singurul lucru care i se reproşează fiind noua aplicaţie Maps dezvoltată de Apple. Compania a renunţat începând cu versiunea iOS 6 a sistemului de operare la aplicaţia pentru hărţi dezvoltată de Google.

Bloomberg notează că Apple ar putea vinde 10 milioane de smartphone-uri iPhone 5 în primul weekend în care acesta a devenit disponibil pe mai multe pieţe-cheie din lume, doborând astfel toate recordurile anterioare ale companiei americane.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO