Business Hi-Tech

Poliţia financiară din Italia susţine că Google a evitat plata unor taxe în valoare de 227 mil. euro

Poliţia financiară din Italia susţine că Google a...

Autor: Marius Oncu

28.01.2016, 14:19 136

Raportul poliţiei ar urma să fie transmis gigantului IT mai târziu în cursul zilei şi vine în contextul în care în Europa dezbaterile sunt tot mai aprinse în privinţa multinaţionalelor care îşi transferă profiturile în ţările cu taxe mici.

Un reprezentant al Google, întrebat despre raportul autorităţilor italiene, a declarat că "Google respectă legislaţia fiscală în toate ţările în care operează".

Cele mai recente date disponibile arată că Google a plătit taxe de 2,2 milioane de euro în Italia în 2014, la venituri de 54,4 milioane de euro. Autoritatea pentru comunicaţii din Italia estimează veniturile locale ale Google ca fiind de aproximativ zece ori mai mari.

Săptămâna trecută, Google a acceptat să plătească autorităţilor britanice taxe restante de 130 de milioane de lire sterline (185 milioane de dolari), însă unii politicieni britanici au declarat că suma este prea mică faţă de profiturile obţinute de companie în Marea Britanie.

În luna decembrie, Apple a acceptat să plătească fiscului italian 318 milioane de euro într-o înţelegere amiabilă pentru a scăpa de acuzaţii că nu a plătit taxe timp de şase ani, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO