Business Hi-Tech

Polonezii l-au demis pe Alexandru Vişan din CA al Scop Computers

Autor: Adrian Seceleanu

10.04.2012, 00:00 1137

Grupul polonez ABC Data, acţionar majoritar al companiei de distribuţie Scop Computers din anul 2010, l-a demis pe unul dintre fondatorii firmei - Alexandru Vişan, din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie, în condiţiile în care compania este prinsă într-o investigaţie a fiscului privind suspiciuni de fraudă prin neplata TVA.

"În data de 30 martie 2012 Consiliul de Supraveghere al Scop Computers a decis să facă schimbări în consiliul de administraţie al companiei. Preşedintele consiliului de administraţie Alexandru Vişan a fost demis din funcţie, responsabilităţile lui fiind preluate de către Artur Czupyt, iar Doina Ilie a fost numită nou membru în Consiliu. Recentele dificultăţi operaţionale ale companiei sunt o consecinţă a acţiunilor luate de către autorităţile fiscale referitor la activitatea de afaceri iniţiată şi realizată de către fostul preşedinte la mijlocul anului 2009, înainte de achiziţia pachetului de control de către actualul acţionar majoritar. Această activitate a fost oprită la începutul anului 2011. Actualul consiliu de administraţie lucrează la îmbunătăţirea condiţiilor financiare ale Scop Computers, într-o cooperare strânsă cu autorităţile", potrivit datelor comunicate de companie.

ANAF face verificări într-un dosar în care mai sunt implicate şi companiile RHS Company şi Romsoft. Firmele sunt suspectate că au achiziţionat prin intermediul Star Soft şi Nord Star Soft servicii de furnizare de date, prelucrare de informaţii pentru monitorizarea GPS a autovechiculelor în sumă de 550 milioane de lei (130 mil. euro) de la o firmă "fantomă", Twin Impex SRL. TVA aferentă acestor facturi şi dedusă fiscal este de 97 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO