Business Hi-Tech

Popeneciu, iStyle România: Am crescut cu 12% anul trecut. Stocul de iPhone, prea mic în raport cu cererea

Dora Popeneciu, directorul general al iStyle România

Dora Popeneciu, directorul general al iStyle România

Autor: Ioana Nita

02.02.2015, 00:08 709

IStyle România, unul dintre cei mai mari reselleri ai Apple pe plan local, a avut anul trecut vânzări mai mari cu 12% faţă de 2013, creşterea datorându-se în special noii generaţii de iPhone-uri cu ecrane mai mari, care s-au vândut „ca pâinea caldă” la nivel internaţional, ajungând la un record de 75 de milioane de unităţi în trei luni de la lansare.

„Am contribuit şi noi un pic la recordul de vânzări realizat de Apple la nivel mondial. Cererea a foarte mare. Nu am avut disponibilitate pentru cât de multe produse s-au cerut. Nu am făcut un calcul, însă având în vedere că au fost companii care au cerut dintr-o dată sute de bucăţi, la care se adaugă şi vânzările către clienţii persoane fizice, livrările au fost de câteva mii de unităţi”, a declarat pentru ZF Dora Popeneciu, directorul general al iStyle România, compania care operează reţeaua de magazine cu acelaşi nume şi care în 2013 a avut venituri de circa 10 milioane de euro.

„În aceste condiţii, creşterea vânzărilor faţă de anul trecut este de 12%. Dacă am fi avut atâtea produse câte s-au cerut, creşte­rea ar fi fost mult mai mare”, a completat ea.  Sectorul de retail generează 40% din veniturile iStyle România, restul venind din livrările către companii. Vânzările din retail au reuşit să crească anul trecut cu 15%, cu toate că puterea de cumpărare din România este slabă, iar preţul mare la benzină a dus la scumpirea tuturor produselor anul trecut, implicit şi a coşului zilnic, consideră directorul general al iStyle România. 

„În aceste condiţii e greu să crească vânzările din retail. Oamenii şi-ar dori să aibă produsele, însă ar trebui să facă sacrificii pentru a le achiziţiona”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO