Business Hi-Tech

Premieră: Facebook lansează Marketplace în România: utilizatorii vor putea vinde şi cumpăra direct pe Facebook

Premieră: Facebook lansează Marketplace în România:...

Autor: Ştefan Stan

10.11.2017, 15:30 1814

Facebook lansează în premieră în România un marketplace, dezvoltat ca o alternativă a website-urilor specializate. Platforma este deja funcţională în 25 de ţări din întreaga lume şi se adresează utilizatorilor obişnuiţi sau afacerilor mici, potrivit unui anunţ al companiei. 

Ideea dezvoltării unei astfel de platforme a pornit de la observarea unui comportament aproape traditional în rândul utilizatorilor: vânzarea şi cumpărarea pe Facebook este o activitate care a început în Facebook Groups şi s-a dezvoltat în mod considerabil. Peste 550 de milioane de oameni accesează în fiecare lună grupuri dedicate vânzării şi cumpărării – de la familii ce locuiesc în acelaşi cartier, până la colecţionari de pe toate continentele.

Profilele publice ale cumpărătorilor şi vânzătorilor din Marketplace pot fi cu uşurinţă consultate, la fel şi prietenii comuni sau data la care a fost creat contul de Facebook.

În baza informaţiilor publice, Facebook poate arăta produse potrivite preocupărilor utilizatorilor, disponibile la nivel local, astfel încât articolele dorite să fie cât mai uşor de găsit.

Articolele oferite spre vânzare pot fi postate în doar câţiva paşi, sau informaţiile existente într-un grup dedicat vânzării şi cumpărării pot fi distribuite, cei interesaţi putând interacţiona direct pe Facebook.

Produsele disponibile pot fi sortate în funcţie de categorie, preţ sau locaţie

Ca modalitate de plată, se poate plăti cash sau de la persoană la persoană

Transparenţa şi siguranţa sunt principalele avantaje ale Marketplace, unde atât vânzătorul cât şi potenţialul cumpărător interacţionează folosindu-şi profilul de Facebook. În plus, orice suspiciune legată de un produs poate fi raportată de către utilizatori, urmând ca echipa Facebook să verifice situaţia şi să elimine conţinutul nepotrivit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO