Business Hi-Tech

Preşedintele Iohannis a retrimis în Parlament legea privind numirea şi demiterea conducerii ANCOM

Preşedintele Iohannis a retrimis în Parlament legea...

Autor: Adrian Seceleanu

07.05.2018, 00:00 249

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis săptămâna trecută către Parlament, pentru reexaminare, legea privind înfiinţarea şi organizarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în scopul revizuirii de către Legislativ a procedurii de numire şi revocare a şefiei ANCOM. Şeful statului susţine că modificările aduse legii conţin în continuare dispoziţii care creează incertitudine în aplicarea acesteia, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Considerăm că legea menţionată cuprinde în continuare unele dispoziţii de natură să genereze incertitudine în aplicare prin dificultăţile pe care le creează în privinţa asigurării continuităţii, stabilităţii şi independenţei funcţionării ANCOM, motiv pentru care se impune reexaminarea de către Parlament“, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. ANCOM este condusă în prezent de fostul premier Sorin Grindeanu. El a fost numit în funcţie după ce fostul preşedimte susţinut de PSD, Adrian Diţă, şi-a dat demisia după un mandat de 6 luni marcat de numeroase scandaluri care aproape au blocat activitatea autorităţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO