Business Hi-Tech

Prima bătălie a anului din telecom. Orange vine cu primele oferte fix-mobil care folosesc reţeaua Telekom

Prima bătălie a anului din telecom. Orange vine cu...

Autor: Adrian Seceleanu

04.02.2016, 00:07 4759

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, face ulti­mele pregătiri pentru a lansa, în această lună, primele sale oferte comerciale care includ şi servicii livrate prin intermediul infrastructurii fixe a Telekom, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile din România, pe baza acordurilor de partajare a reţelelor semnate între cele două companii în luna decembrie 2015. 

„Primele oferte comer­cia­le fix - mobil ale Orange ca­re includ servicii fixe livra­te pe baza infrastructurii Te­le­kom vor fi lansate în fe­bruarie“, a declarat pentru ZF o sursă din industrie, fa­mi­liară cu negocierile dintre ope­ratori. „Lansarea va avea loc la jumătatea lunii fe­brua­rie“, conform unei alte surse din piaţă de comunicaţii.

WikiZF: Profilul companiei Orange

Orange şi Telekom, cei mai mari jucători de pe piaţa lo­cală de comunicaţii, au sem­nat la începutul lunii decembrie 2015, după doi ani de ne­go­cieri duse în secret, un acord prin care îşi oferă acces la re­ţea­ua fixă, respectiv mobilă 4G. Ca urmare a celor două acor­duri clienţii serviciilor de telefonie mobilă ai Telekom vor avea acces la reţeaua 4G outdoor a Orange, iar subsidiara gi­gan­tului francez va putea să le ofere clienţilor pachete com­ple­te de servicii fix-mobil, inclusiv IPTV, prin reţeaua fixă a T.

Cele două companii nu au comentat până la închiderea ediţiei informaţiile privind lansarea ofertelor comerciale în această lună, aşa cum nu au comentat până în prezent nici informaţiile legate de semnarea acordurilor de partajare a reţelelor, publicate de ZF în ediţia din 22 decembrie 2015.

WikiZF: Profilul companiei Telekom

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO