Primăria din Alba Iulia va aloca între 10 şi 30 mil. euro pentru proiecte de tip smart city în următorii 8 ani

11 oct 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Oraşul are deja cea mai extinsă platformă de smart city din România, care include de la soluţii de iluminare inteligentă şi o reţea de internet dedicată conectării obiectelor până la o platformă de casă inteligentă, care a fost până acum finanţată integral de Orange şi parteneri ai săi.

Primăria din Alba Iulia, oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori şi un buget anual de investiţii de aproximativ 10 milioane de euro, are în plan să aloce între 10 şi 30 mil. euro în următorii 8 ani în realizarea unor soluţii de tip smart city, ca parte a unor proiecte cu o valoare totală de 100 mil. euro, care vor fi finanţate în principal din fonduri de la Uniunea Europeană. „Avem în pregătire un portofoliu de documentaţii tehnice şi de cereri de finanţare în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru care principalele instrumente de finanţare sunt cele oferite de către Uniunea Europeană şi Guvernul României, dar şi de alte organisme internaţionale. Ce pot să vă spun este că avem în prezent proiecte de mobilitate, de eficienţă energetică, proiecte de iluminat public şi alte categorii de proiecte care în bugetul lor au o pondere de 10, 20, 30% din cheltuieli care pot fi alocate pentru soluţii de tip smart city. Este un buget pe care suntem capabili să-l cheltuim, sunt proiecte pe care suntem capabili să le implementăm în următorii opt ani de zile în Alba Iulia. Aceasta este suma de bani la care ne putem angaja noi, ca administraţie publică”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Nicolaie Moldovan, city manager al oraşului Alba Iulia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2017

 
Cuvinte cheie:
alba iulia
, proiecte
, primarie
, solutii
, valoare
, buget
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide