Business Hi-Tech

Primii 10 jucători din soft şi servicii de IT încep anul cu peste 600 de joburi libere

Primii 10 jucători din soft şi servicii de IT încep...

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2018, 00:07 14901

Cei mai mari 10 angajatori de pe piaţa locală de software şi servicii de IT după numărul mediu de oameni raportat la Finanţe în 2016 au început anul cu peste 600 de locuri de muncă libere, cele mai multe poziţii deschise fiind cele disponibile la trei dintre cei mai mari multinaţionale prezente pe plan local, respectiv Oracle, IBM şi Endava, conform datelor disponile pe site-urile firmelor şi pe portalurile de recrutare.

Continuarea recrutărilor de către jucătorii mari de pe piaţă în ciuda schimbărilor introduse peste noapte de Guvern în mediul fiscal nu reprezintă o surpriză, în condiţiile în care firmele au nevoie de timp pentru a „absorbi“ modificările, afirmă Ciprian Harabagiu, Business Development & Marketing Manager în cadrul companiei de recrutare headhunting IT.

„Este prematur să analizăm impactul măsurilor fiscale asupra domeniului IT. Companiile au nevoie de un timp de organizare pentru a asimila orice schimbare la acest nivel, fapt ce poate duce la o încetinire a procesului de recrutare. În acelaşi timp, multe companii au proiecte active care necesită resurse, cât şi planuri de dezvoltare, anunţând deja că au în plan creşteri în ceea ce priveşte numărul de angajaţi“, a afirmat Harabagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO