Business Hi-Tech

Primii ochelari de realitate augmentată care funcţionează cu ajutorul asistentului virtual Alexa al Amazon se lansează în Las Vegas

Primii ochelari de realitate augmentată care...

Autor: Ioana Nita

08.01.2018, 00:00 571

Compania americană Vuzix Corp va lansa în cadrul evenimentului CES de anul acesta de la Las Vegas primii ochelari inteligenţi de realitate augmentată care pot interacţiona cu asistentul virtual Alexa creat de gigantul Amazon, potrivit Bloomberg.

Ochelari dezvoltaţi de Vuzix, o companie cu 75 de angajaţi, afişează informaţii în câmpul vizual al utilizatorului, conform Paul Travers, CEO al firmei. Integrarea ochelarilor Vuzix cu asistentul virtual Alexa face parte dintr-un program al Amazon prin intermediul căruia producătorii de hardware pot folosi tehnologia Alexa pentru dispozitivele lor.

În septembrie anul trecut, compania Sonos Inc. a prezentat o boxă inteligentă care integrează sistemul Alexa pentru controlul muzicii.

Strategia Amazon este ca sistemul Alexa să fie integrat în cât mai multe dispozitive, dat fiind că acesta generează venituri pentru gigantul american. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO