Business Hi-Tech

Primul apel internaţional HD Voice din lume, efectuat de Orange între România şi Republica Moldova

Orange România şi Orange Republica Moldova au efectuat primul apel internaţional HD Voice din lume (Imagine: Shutterstock)

Autor: Adrian Dumitrache

22.10.2012, 17:07 3184

Orange România şi Orange Republica Moldova a efectuat, luni, primul apel HD Voice internaţional din lume, un serviciu care asigură o claritate deosebită a sunetului în timpul convorbirii telefonice.

Serviciul HD Voice a fost lansat pe piaţa din Republica Moldova în septembrie 2009, iar în mai 2011 a fost inclus în oferta Orange România.

Serviciul necesită un telefon compatibil şi acoperire 3G şi 3G+.

Portofoliul Orange România include 15 modele de telefone mobile compatibile HD Voice.

În România, numărul apelurilor HD Voice efectuate a înregistrat o creştere susţinută de la lansare, ajungând la aproximativ 20 milioane la finele lunii septembrie a acestui an, potrivit datelor prezentate de reprezentanţii operatorului într-o conferinţă.

Alături de Republica Moldova şi România, grupul Orange furnizează HD Voice mobil în Armenia, Belgia, Franţa, Spania, Marea Britanie, Egipt, Luxemburg, Mauritius, Republica Dominicană, Kenia, Uganda şi Iordania.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă, după numărul clienţilor şi venituri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO