Business Hi-Tech

Primul smartphone Facebook lansat şi în România de Orange

Primul smartphone Facebook lansat şi în România de Orange

Autor: Ştefan Vrabie

28.06.2011, 16:42 795

Orange România a lansat astăzi smartphone-ul HTC ChaCha, primulsmartphone cu buton dedicat Facebook, prin care este permisă oaccesare rapidă a contului pe reţeaua de socializare, preţultelefonului începând de la 49 de euro împreună cu abonamentulPanteră 20 şi o opţiune My Smartphone începând de la 5 euro, pe operioadă contractuală de 2 ani.

Telefonul este optimizat pentru o folosire simplă a contului deFacebook, utilizatorii pot publica link-uri, poze, înregistrărivideo, status, prin apăsarea butonului dedicat. Smartphone-ul areca sistem de operare Google Andorid 2.3 (Gingerbread).

Terminalul are un ecran touchscreen de 2,6 inchi cu o rezoluţie de480x320 dar şi tastatură querty. Gadget-ul rulează pe un sistem cuprocesor de 800 MHz şi 512 MB RAM şi 512 MB ROM. Fotografiile saufilmările sunt făcute cu ajutorul unei camere de 5 MB pixeli cu LEDplasată în spate şi una frontală care filmează la calitatea VGA,acestea putând fi transmise pe Facebook cu ajutorul butonului şiprin conexiune atât Wi-Fi cât şi 3G HSDPA.

Din 29 iunie Orange va lansa o ofertă de date mobile creată pentruutilizatorii de iPad, numită Internet PrePay 7. Cartela include 1GBde trafic de internet disponibil pe o perioadă de 30 de zile, latrafic de 7 euro. După utilizarea traficului iniţial, clienţii auposibilitatea să reîncarce opţiunea dedicată cu 7 euro sau potalege altă opţiune de internet PrePay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO