Business Hi-Tech

Primul unicorn românesc, UiPath, deschide la Cluj al doilea birou din România, prin achiziţia Platformei Smart Data de la Recognos

Primul unicorn românesc, UiPath, deschide la Cluj al...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

14.05.2018, 12:28 2377

Un unicorn este o companie din tehnologie cu o valoare de piaţă de peste un miliard de dolari.

Biroul din Cluj este construit în jurul unei echipe de specialişti care au contribuit la dezvoltarea Platformei Smart Data şi va fi condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală Recognos.

Andrei Roth a început deja să caute developeri .NET seniori şi developeri RPA în zona Clujului, precizează un comunicat al companiei. Echipa .NET din Cluj va dezvolta software pentru activităţi principale ale platformei UiPath, iar developerii RPA vor sprijini implementările şi partenerii UiPath din ţările vorbitoare de limbă germană.

“Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezenţă în operaţiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT”, a declarat Daniel Dines, CEO şi Co-Founder al UiPath. “Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar minţile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experţii noştri din Bucureşti, Bellevue în SUA şi Bengalore în India.”

Folosirea Platformei Smart Data Platform în cadrul platformei UiPath va permite o extragere mai simplă şi mai rapidă a informaţiilor din surse de date nestructurate.

UiPath angajează în prezent mai mult de 700 de profesionişti în 14 ţări şi plănuieşte să-şi sporească numărul de angajaţi cu mai multe de 40% până la sfârşitul lui august 2018.

Creată atât pentru business, cât şi pentru IT, UiPath este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare la nivel global. Mai mult de 1.100 de clienţi corporate şi agenţii guvernamentale folosesc platforma de Enterprise RPA a UiPath pentru a implementa roboţi software rapid şi corect, crescând performanţa organizaţiei, securitatea şi gradul de conformitate, dar şi satisfacţia angajaţilor. Cu o comunitate dinamică de peste 120.000 developeri în întreaga lume, UiPath conduce revoluţia digitală a companiilor.

Compania are sediul central în New York City şi este prezent în 14 ţări din Europa, America de Nord şi Asia. Compania este sprijinită de două finanţări seria A şi B ce totalizează 183 milioane USD, primite de la Accel, CapitalG, Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird şi Seedcamp. Evaluarea UiPath după seria B a depăşit 1,1 miliarde dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO