Business Hi-Tech

Problemele cu producţia Galaxy S6 au afectat profitul Samsung

Problemele cu producţia Galaxy S6 au afectat profitul...

Autor: Anca Dumitrescu

08.07.2015, 00:00 501

Profitul operaţional al Samsung Electronics a scăzut cu 4% în trimestrul al doilea, la 6.900 miliarde de woni (6,1 miliarde dolari), ratând estimările analiştilor, în condiţiile în care noile smartphone-uri Galaxy S6 nu au reuşit să câştige suficienţi clienţi ai telefonului iPhone 6 al Apple.

Rezultatele sub aşteptări ale Samsung Electronics au fost determinate şi de concurenţa venită din partea telefoanelor ieftine fabricate în China, relatează Bloomberg. Compania a realizat vânzări de 42 miliarde dolari în trimestrul încheiat în iunie, sub estimările analiştilor, de 46,9 miliarde dolari.

Vânzările de smartphone-uri S6 au fost afectate de problemele de producţie care au limitat livrările, iar din acest motiv profitul companiei a depins mai mult de vânzările diviziei producătoare de cipuri.  

"Vânzările de telefoane S6 au fost sub aşteptările pieţei parţial din cauza performanţelor mai bune pe piaţă ale aparatelor iPhone, combinate cu constrângerile de producţie", a declarat Greg Roh, analist la HMC Investment Securities în Seul

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO