Business Hi-Tech

Producătorii japonezi de autoturisme vor să dezvolte roboţi care să păstreze mobilitatea lucrătorilor în vârstă

Producătorii japonezi de autoturisme vor să dezvolte...

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2017, 00:02 458
Producătorii japonezi de autoturisme au în plan să dezvolte roboţi care să-i ajute pe lucrătorii în vârstă să-şi păstreze mobilitatea şi să poată rămâne activi, mergând astfel cu un pas înainte faţă de abordarea generală a industriei de a crea maşini care se conduc singure, scrie Reuters. Reprezentanţii companiei Toyota, al doilea producător de autotursime la nivel global, au declarat că au în vedere posibilitatea de a deveni un producător în masă de roboţi în condiţiile în care Japonia se confruntă cu rată de îmbătrânire a populaţiei mai rapidă faţă cea înregistrată la nivel global. Compania a lansat miercuri un serviciu de închiriere pentru roboţii care le ajută să meargă pe persoanele în vârstă care au suferit un accident vascular sau au alte probleme de sănătate.

Lansarea Toyota vine după ce rivalii de la Honda Motor au lansat propriile sale “picioare robotice” în 2015. “Dacă există o metodă prin care să ajutăm mai mulţi oameni în vârstă să-şi păstreze mobilitatea după ce nu mai pot conduce o maşină, trebuie să nu ne mai gândim doar la dezvoltarea de autoturisme ci să ne transformăm într-un producător de roboţi”, a declarat Toshiyuki Isobe, CEO al centrului de cercetare al Toyota. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO