Business Hi-Tech

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi s-ar putea lista la bursă la o valoare de piaţă de 100 miliarde de dolari

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi s-ar putea...

Autor: Ioana Nita

16.01.2018, 00:00 285

Xiaomi, companie chinezească specializată în producţia de smartphone-uri, i-a atras ca sponsori pentru listarea la bursă pe giganţii Morgan Stanley, Goldman Sachs şi CLSA, valoarea de piaţă a producătorului chinez de telefoane inteligente putând ajunge până la 100 miliarde dolari, scrie agenţia Reuters.

Listarea Xiaomi la bursă, cel mai probabil la cea din Hong Kong, ar putea fi cea mai mare listare a unei companii de tehnologie din 2018. Aceasta urmează să aibă loc cel mai probabil în doua jumătate a anului. De asemenea, Xiaomi a bătut palma şi cu Credit Suisse şi Deutshe Bank pentru a lucra la listarea sa la bursă.

Rolurile exacte pe care le va avea fiecare dintre băncile gigant implicate în listare nu au fost încă stabilite. Reprezentanţii Xiaomi le-au spus bancherilor luna trecută că ţinta lor este să-şi crească anul acesta vânzările cu 18% faţă de 2017.

Bancherii se aşteaptă ca profitul Xiaomi să crească spectaculos în 2018 şi i-au spus producătorului de smartphone-uri, evaluat la 46 miliarde dolari în 2014, că ar putea ajunge să se listeze la o valoare de piaţă de 100 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO