Business Hi-Tech

Producătorul de procesoare Intel debutează pe piaţa smartphone-urilor cu ajutorul Orange

Producătorul de procesoare Intel debutează pe piaţa smartphone-urilor cu ajutorul Orange

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

27.02.2012, 12:21 1657

Orange va fi primul operator care oferă un smartphone cu procesor Intel, modelul cu nume de cod Santa Clara urmând să fie lansat în vară în Europa, producătorul american de microchip-uri reuşind astfel, într-un târziu, să intre pe piaţa telefoanelor "deştepte".

Telefonul, prezentat la Mobile World Congress Barelona, va fi comercializat sub brandul propriu Orange, dar este similar cu modelul de referinţă al Intel.

Modelul are procesor Atom Z2460 tactat la 1,6 GHz bazat pe arhitectura Medfield, display de 4 inci cu rezoluţie 1024x600, cameră digitală de 8 megapixeli capabilă de înregistrare video HD 1080p şi burst de 10 cadre pe secundă şi sistem de operare Android Gingerbread.

Orange promite că sistemul de operare va fi actualizat la scurt timp după lansare la cea mai recentă versiune Android, ICS.

Santa Clara are ieşire video HDMI şi suportă standardul wireless HSPA, cu viteze de 21,1 Mpbs la download şi 5,6 Mbps la upload.

Operatorul francez evidenţiază şi eficienţa energetică a noului telefon, bateria fiind capabilă să alimenteze între două încărcări 14 zile de standby sau 8 ore de apeluri de voce în reţea 3G, datorită consumului redus facilitat de tehnologia Medfield.

Orange notează de asemenea că modelul va beneficia de o strategie "agresivă" de preţ.

Telefonul va fi lansat iniţial în Franţa şi Marea Britanie.

Intel, unul dintre marii întârziaţi în cursa de înarmare pe segmentul exploziv al smartphone-urilor, a anunţat în ianuarie că chip-urile sale au fost adoptate de producători ca Lenovo şi Motorola, care vor prezenta în cursul acestui an modele bazate pe tehnologia producătorului american.

Orange a arătat că vrea un smartphone performant în gama proprie de modele, pentru a încuraja clienţii să utilizeze serviciile de internet mobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO