Business Hi-Tech

Profitul OLX, liderul pieţei de anunţuri online, a crescut de 8 ori în S1/2017

Profitul OLX, liderul pieţei de anunţuri online, a...

Autor: Adrian Seceleanu

20.04.2018, 00:07 1640

♦ Platforma a făcut săptămâna aceasta noi paşi pentru majorarea veniturilor, limitând numărul de anunţuri gratuite din cea mai populară categorie, de electronice şi electrocasnice.

OLX.ro, cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, care este deţinută de grupul Naspers din Africa de Sud, a introdus săptămâna aceasta noi limite, mai dure, pentru publicarea de anunţuri gratuite de vânzare pentru electronice şi electrocasnice, ca parte a eforturilor companiei de a-şi monetiza mai bine traficul de pe site, de 800.000 - 1 milion de vizitatori unici pe zi. Spre exemplu, compania a redus de la 100 la 3 pe lună numărul de anunţuri gratuite pentru comercializarea de telefoane şi tablete, având ca obiectiv să taxeze astfel firmele sau persoanele fizice care îşi promovează produsele pe OLX.

După depăşirea acestor limite publicarea unui anunţ costă între 0,41 şi 0,83 euro (fără TVA). Categoria electro­nice şi electrocasnice este în top 3 cele mai accesate categorii din OLX, cu peste 3 milioane de vizitatori şi 470.000 anun­ţuri noi adăugate în fiecare lună, con­form datelor companiei.

„Pentru utilizatorii privaţi şi busi­nessurile mici, schimbările din categorie sunt minore“, a declarat Paul Neagoe, busi­ness manager în cadrul OLX România.

Mutarea are rolul de a menţine rit­mul puternic de creştere al veniturilor şi profitului OLX, după mai mulţi ani de pierderi. Compania a înregistrat în primul semestru din 2017 un profit net de 13 mil. lei, cu 713% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, la venituri de 35 mil. lei, mai mari cu 69%, în timp ce în întreg anul 2016 firma a avut afaceri de 45 mil. lei şi un profit net de 4,5 mil. lei, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO