Business Hi-Tech

Proprietarii FunGift.ro au vândut 80% din acţiuni

FunGift.ro, magazin online lansat în anul 2006 în Constanţa, a avut în anul 2009 un profit net de 955 de euro la o cifră de afaceri de 154.896 euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut în medie 4 angajaţi în anul 2009, potrivit aceleiaşi surse.

Autor: Anca Barbulescu, Adrian Seceleanu

21.07.2011, 00:04 1716

Marius Cristian Ciocan şi Laura Ciocan, pro­prie­tariiretailerului online FunGift.ro, înfiinţat în anul 2006, au vândut80% din acţiunile pe care le deţin în companie la finele luniiiunie către o companie înre­gistrată în Belgia, potrivit unuidocument publicat de companie în Monitorul Oficial. Site-ulcomercializează de la tricouri până la diferite gagdeturi şiobiecte care pot fi oferite cadou.

Marius şi Laura Ciocan au vândut fiecare câte un pachet de 40%din titluri către compania belgiană Amaradia Sprl şi au rămasacţionari minoritari în FunGift.ro, fiecare cu câte 10% dinacţiuni. Odată cu cesiunea titlurilor, noul administrator alcompaniei este Violeta Elena Cernica, 34 de ani, potrivit datelordin Monitorul Oficial.

Tranzacţia este mai mică de 500.000 de euro, conform unorinformaţii de pe piaţă.

Alexandre AlmăjeanuNoul proprietar alretailerului IT este investitorul francez de origine românăAlexandre Almăjeanu, 39 de ani, pro­prietarul companiei belgieneAmaradia Sprl. El a utilizat compania care apare în tranzacţia cuFunGift - Amaradia Sprl - şi pentru investiţia realizată în urmă cutrei ani în jocul online eRepublik.

Almăjeanu nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii până laînchiderea ediţiei.

Chiar dacă, potrivit datelor din Monitorul Oficial, tranzacţiade vânzare a acţiunilor Fungift a fost finalizată, Marius Ciocandeclară că formalităţile sunt încă la început.

"Procesul de vânzare este de-abia la început. Nu se poate vorbiîncă despre o tranzacţie propriu-zisă", a spus Marius Ciocan,fondatorul FunGift.ro, adăugând că nu poate oferi mai multe detaliipentru că se află în concediu în Singapore. "Putem relua discuţiacând mă întorc, peste două săptămâni", a adăugat el.

Despre vânzarea FunGift.ro, unul dintre cele mai "vechi"magazine online de pe piaţa locală, se discută deja de câteva luni.Ciocan a declarat de altfel, în luna martie, că este în discuţii cumai mulţi potenţiali cumpărători ai FunGift.ro, dar nu oferisedetalii în legătură cu identitatea acestora.

"Deocamdată nu pot da mai multe detalii până când nu vor fisemnate toate hârtiile", a mai declarat Ciocan. El nu a făcutcomentarii în legătură cu investitorul care se află în spatelecompaniei belgiene Amaradia.

Almăjeanu a mai investit în numeroase alte proiecte online de pepiaţa lo­cală, printre care Metropotam.ro, balaur.ro, flypedia.ro,urbee.ro sau 123flori.ro. El a investit însă şi în proiecte onlineîn Belgia, Olanda şi Franţa.

Almăjeanu a absolvit Institutul Su­pe­rior de Comerţ în Franţaîn anul 1995, iar câţiva ani mai târziu a lansat pe piaţă un sitecare compara ofertele turistice.

Site-ul VoyagerMoins­Cher.com a fost vân­dut în 2007 pentru osumă de ordinul mi­lioanelor de euro către PriceMi­nis­ter.com.

În 2008 el a investit în jocul eRepublik alături de un altinvestitor francez, Alexis Bonte, care are de asemenea acţiuni lamai multe companii online din România, aşa cum este site-ul departajare video Trilulilu.

Cine e Alexandre Almăjeanu

  • în vârstă de 39 de ani, Almăjeanu are cetăţenie română şifranceză şi trăieşte în Belgia. A absolvit Institutul Superior deComerţ în Franţa în anul 1995.

  • el a lansat pe piaţă un site care compara ofertele turistice.Site-ul, denumit VoyagerMoinsCher.com, a fost vândut în 2007 pentruo sumă de ordinul milioanelor de euro către PriceMinister.com.

  • are investiţii în câteva zeci de proiecte online în România,Belgia, Olanda, Franţa şi China. În România mai are acţiuni lacompanii online precum Balaur.ro şi 123flori.ro

  • are investiţii şi în producători de centrale solare, publicaţiieconomice şi companii de social media

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO